Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Violator sinucigaş

Violator sinucigaş

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, a vrut să-şi pună capăt zilelor, încercând să amorseze o grenadă chiar în incinta Curţii de apel Chişinău. „Am vrut să mă omor”, acestea sunt declaraţiile barbatului.
La 9 septembrie, în jurul orei 14.00 în adresa Comisariatului de poliţie al sectorului Botanica a parvenit o informaţie operativă precum că în incinta Curţii de apel Chişinău se află o persoană care deţine o grenadă. Într-un comunicat de presă al MAI se spune că grupa operativă a CPS Botanica şi angajaţii Procuraturii Generale au stabilit că Anatolii Covrig, domiciliat în oraşul Străşeni, s-a prezentat în şedinţa închisă de judecată a Colegiului Penal al Curţii de apel Chişinău pentru revizuirea unei cauze penale în baza art. 171 şi 172 Cod Penal (viol), acestuia fiindu-i daţi 5 ani condiţionat .  Ulterior, după pronunţarea deciziei privind casarea în parte a sentinţei Judecătoriei Străşeni i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de 10 ani de închisoare. După ce şi-a auzit sentinţa, bărbatul a fost escortat în încăperea specială pentru deţinerea persoanelor arestate din incinta Curţii de Apel Chişinău. Aici, în timpul percheziţiei corporale suspectul urmărind scopul de sinucidere, a scos de la brâul său o grenadă de model „RGD-5″ şi a încercat să o amorseze. În urma intervenţiei oamenilor legii, suicidul a fost zadarnicit. 
În acest caz au fost iniţiate trei cauze penale în baza art. 27, 145 şi 290 Cod Penal al R. Moldova „Tentativă de omor”, „Omor intenţionat” şi „Purtarea, Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor”.
Actualmente, poliţia cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanţele, precum şi provenienţa grenadei.